Utrecht: Merin koopt Yin Yang

12 December 2018 – Merin heeft het 7000 m² grote kantoorgebouw Yin Yang aan de Euclideslaan 1 in Utrecht gekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 11,8 mln.

Na de aankoop van de Atoomweg 100, is Yin Yang in 2018 de tweede aanwinst in Utrecht voor Merin. Het gebouw is verworven door Dream Global REIT en wordt gemanaged door Merin.

Yin Yang is een kantoorgebouw met energielabel A van 7000 m² met een bezetting van 70% en 7 huurders, waarvan EY de grootste is. Het gebouw heeft verschillende faciliteiten, zoals een receptie, catering, vergaderruimtes en voldoende parkeergelegenheid. Hierdoor sluit Yin Yang goed aan bij de strategie van Merin om zich te richten op duurzame full-service kantoren.

Merin ontwikkelt momenteel tevens Smart Office in het Yin Yang-gebouw. Er zijn 15 kantoorunits beschikbaar waar huurders voor korte termijn op flexibele basis all-in kunnen huren. Nog voor het einde van het jaar wordt Smart Office in Yin Yang geopend.

Merin blijft actief aankopen op de Nederlandse markt en zoekt daarom kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 6000 m². De gebouwen dienen zich nu of op termijn te lenen voor het boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office-concept of een combinatie daarvan.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws