Utrecht: Lingotto geselecteerd voor tender Smakkelaarsveld

20 Juni 2018 – Lingotto, Arup, Studioninedots, Zus en VKZ zijn geselecteerd voor de tender Smakkelaarsveld in Utrecht.

De gemeente Utrecht heeft een voorlopige winnaar geselecteerd met het beste plan voor het Smakkelaarsveld in Utrecht: Lingotto, samen met Arup, Studioninedots, Zus en VKZ. De beoordelingscommissie van de gemeente heeft vertrouwen in de samenwerking met deze partijen op deze complexe locatie. Momenteel wordt er gewerkt aan het opstellen van het contract tussen de gemeente en Lingotto. In de zomervakantie wordt de opgave definitief gegund en daarna wordt het plan bekend gemaakt.

Het Smakkelaarsveld – gelegen naast Utrecht Centraal en Hoog Catharijne – heeft de laatste jaren geen echte bestemming gehad, maar diende vooral als bouwplaats en als openbare fietsenstalling. Vanwege die onaantrekkelijkheid en de bestemmingloosheid is het Smakkelaarsveld nu vooral een plek waar de meeste mensen zo snel mogelijk langslopen.

Dat wordt binnenkort echter anders. Met het plan van Lingotto wordt het Smakkelaarsveld weer verbonden, hersteld en krijgt het gebied weer betekenis. Er komt wonen, groen en de Leidse Rijn wordt doorgetrokken. De afgelopen zes maanden heeft Lingotto – in concurrentie met twee andere partijen – gewerkt aan een visie en een ambitieus plan voor deze complexe ruimtelijke opgave.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws