Utrecht: Leaseweb huurt 2500 m² aan Hessenbergweg

21 oktober 2020 – Certitudo Capital en Leaseweb hebben per 1 oktober een huurovereenkomst gesloten voor 2500 m² kantoorruimte en 63 parkeerplaatsen aan de Hessenbergweg 95 in Amsterdam-Zuidoost.

Leaseweb is een cloud hosting provider met 21 datacenters en verkoopkantoren in vier continenten. Het bedrijf beheert meer dan 80.000 servers en levert al sinds 1997 infrastructuur voor onder andere software en internetapplicaties, cruciale websites en data opslagdiensten. Dit kantoor functioneert als het nieuwe hoofdkantoor voor Leaseweb. Veel van de medewerkers wonen in de regio Amsterdam. De open ruimtes passen goed bij de agile en open manier van werken bij Leaseweb.

Robert Ciggaar, director Asset Management Offices van Certitudo Capital: ‘Juist nu, tijdens de coronaperiode, zijn huurders op zoek naar de tijdelijke en flexibele mogelijkheden die dit pand biedt. Deze transactie is dan ook binnen enkele weken tot stand gekomen.’

Na de verhuurperiode verkoopt Certitudo Capital het kantoorpand aan de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van een basisschool – een welkome voorziening voor de bewoners van de in totaal 15.000 woningen die de komende jaren in Amstel III worden gebouwd, waarvan 1600 door Certitudo Capital.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws