Utrecht: KKR en Round Hill kopen Ouderijn Ziekenhuis

18 Juli 2018 – KKR en Round Hill Capital hebben via een nieuwe joint venture het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten- en starterswoningen te realiseren.

Het project is geheel ontwikkeld door en gekocht van ontwikkelaar OCO, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen en met als gedelegeerd ontwikkelaar ICOON Vastgoed. De realisatie van het plan is in handen van Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen.

Dit is de eerste transactie van KKR en Round Hill op het gebied van studentenhuisvesting. Nederland en specifiek Utrecht worden gekenmerkt door een gunstige vraag- en aanboddynamiek op de woningmarkt en is door robuuste economische groei fundamenteel aantrekkelijk voor beleggers, zo vinden de kopers.

Voor KKR is dit de eerste investering in studentenhuisvesting in Europa. KKR en Round Hill zien deze gezamenlijke investering als een eerste van vele.

Round Hill financiert momenteel een pijplijn van ruim 7000 studentenaccomodaties n het VK, Ierland, Nederland, Portugal en Spanje. In 2020 wil de investeerder 20.000 ‘studentenbedden’ hebben.

Short-stay
Het pand, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd.

In de komende twee jaar zal het project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. De locatie is gelegen op tien minuten afstand van Utrecht Centraal Station en het stadscentrum en zal in 2019 rechtstreeks worden verbonden met de Universiteit Utrecht via een nieuwe tramverbinding.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws