Utrecht: 2400 m² kantoor verhuurd in Leidsche Rijn Centrum

27 November 2017 – MichaelPage, Inlumi en Basebuilder hebben bij elkaar opgeteld 2400 m² gehuurd in het kantoorgebouw Uffizi, onderdeel van de Rivoli kantoren, in het nieuwe stadscentrum van Utrecht, Leidsche Rijn Centrum.

De verhuurder is Leidsche Rijn Centrumplan, vertegenwoordigd door ASR Vastgoed Projecten.

Het stadscentrum wordt in het voorjaar van 2018 geopend. Naast ruim 130 winkels en 762 appartementen is er nog ongeveer circa 5200 m² kantoorruimte beschikbaar in de Rivoli Kantoren. De Rivoli kantoren lenen zich voor alle kantoorconcepten, van meer traditioneel tot volledig ingericht voor het nieuwe werken. De ruimten zijn onderling gemakkelijk te splitsen of juist te koppelen.

Leidsche Rijn, de grootste woningbouwlocatie van Nederland, moet de komende jaren een groot deel opvangen van de groei die Utrecht gaat doormaken. Tot 2025 zijn in Leidsche Rijn Centrum circa 2900 woningen gepland; in 2025 moet hiervan ongeveer 80% gerealiseerd zijn.

Dat is echter niet alles. In totaal gaat Utrecht hier circa 800.000 m² ontwikkelen op een grondgebied van circa 68 ha. Het gaat om een mix van woningen, kantoren, winkels, leisure en maatschappelijke voorzieningen.

De aanleg van het nieuwe gebied, de grootste woningbouwlocatie van Nederland, was een grote sprong voorwaarts van de stad. Van de 31.000 geplande nieuwe woningen zijn er inmiddels meer dan 22.000 gerealiseerd. De resterende aantallen worden de komende tien jaar gebouwd. Er zullen dan ongeveer 100.000 mensen in het gebied wonen en 40.000 mensen zullen er werken. Leidsche Rijn telt inmiddels drie spoorwegstations en mikt nog op een aansluiting op het intercitynetwerk van de NS.

De kantoormeters die worden gebouwd zullen vooral worden samengebracht in de kantorenstrook bij Leidsche Rijn Centrum, waar ook het nieuwe kantoor van Capgemini staat.

Vanaf 2017 tot voorjaar 2018 gaan de winkels open in het nieuwe winkelcentrum met 28.000 m² retail. Hier worden landelijke winkelketens gecombineerd met lokale ondernemers.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws