Utrecht: Heilijgers start revitalisatie House Modernes

3 december 2019 – Heilijgers Bouw uit Amersfoort is in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance gestart met de revitalisatie van het voormalige pand van warenhuis Galeries Modernes op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat in Utrecht.

Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.170 m², waarvan 7370 m² kantoorruimte. Hier komt de nieuwe vestiging van Spaces. De resterende ruimte zal onder andere worden gebruikt voor winkels, horeca en een openbare fietsenstalling.

Onlangs had PropertyNL een interview met Walther van Leeuwe van Syntrus Achmea RE&F en Annelou de Groot van IWG, waar Spaces toe behoort.

De locatie van House Modernes in het hart van het winkelgebied is zeer complex. Voor een optimale uitvoering van het plan van ZZDP Architecten is intensief overleg tussen Syntrus Achmea, NEOO, IMd, Hiensch, LBP|Sight en Heilijgers. Voor de logistieke uitwerking wordt nauw samengewerkt met de gemeente Utrecht en andere stakeholders in de omgeving.

Heilijgers is eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van House Modernes. De revitalisatie wordt duurzaam en circulair uitgevoerd, zo worden materialen tijdens de sloop geoogst voor hergebruik. Het gebouw heeft straks een GPR-score van gemiddeld 8 en is daarmee ruim beter dan de huidige GPR-benchmarkscore van 7. Het dak en de dichte gevels worden hoogwaardig geïsoleerd, de kozijnen en puien worden voorzien van hoogrendementsglas en de installatie is gasloos en aangesloten op het warmtenet. Een gebouw uit 1941 dat voldoet aan energielabel A.

Inmiddels is de bouwkraan op het dak geplaatst. De komende maanden wordt gewerkt aan de constructieve sloopwerkzaamheden, bouwen van gevelsteigers en plaatsen van bouwketen boven de werf aan de Oude Gracht.

House Modernes wordt anno 2021 een levendige omgeving met veel verschillende functies, zoals werken, winkelen, ontmoeten en recreëren. Op de begane grond en eerste etage bevinden diverse units geschikt voor retail. Daarboven komt de kantoorruimte. verdeeld over zes lagen met een totale oppervlakte van 7370 m². In de kelder is ruimte voor een openbare fietsenstalling van circa 1420 m². Tot slot wordt in de -2 kelder een ruimte gerealiseerd die geschikt is voor vestiging van Food & Beverage of fitness. Deze ruimte is circa 720 m² groot en heeft rechtstreekse verbindingen met 4 werfkelders aan de Oude Grachtzijde.

Syntrus Achmea verhuurt namens het Achmea Dutch Retail Property Fund ruim 7300 m² in House Modernes aan International Workplace Group (IWG), de wereldwijde aanbieder van werkplekken. IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces. Er worden hier open kantoorvloeren gerealiseerd van circa 1650 m² per verdieping.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws