Utrecht: Greystar investeert in grote gebiedsontwikkeling

11 Juli 2018 – De Amerikaanse ontwikkelaar, belegger en asset manager Greystar heeft voor het OurDomain platform een grote ontwikkellocatie gekocht in de Merwedekanaalzone in Utrecht.

Het gaat om een plek van 37.000 m² aan de Europalaan 30 en 34. OurDomain wordt voor institutionele beleggers gemanaged door Greystar. Greystar is tevens co-investeerder in het platform.

Greystar zal hier een nieuw project voor de OurDomain-portefeuille realiseren. Volgens managing director Greystar Nederland Mark Kuijpers zullen hier, afhankelijk van het definitieve programma, 1500–2000 woningen worden ontwikkeld voor een brede doelgroep, variërend van young professionals tot twee- en meerpersoonshuishoudens, en ook studio’s voor studenten..

In totaal komen in Merwedekanaalzone 6000–10.000 nieuwe woningen voor een breed scala aan doelgroepen inclusief commerciële en sociale voorzieningen. Daarmee wordt het een van de grootste binnenstedelijke ontwikkellocaties in het land.

Greystar wordt onderdeel van het eigenarencollectief Merwede. Hier werken zes private grondeigenaren en de gemeente samen aan ontwerp en realisatie van de nieuwe stadswijk Merwede. Een aantrekkelijk hoogstedelijk en duurzaam gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Een van de keuzes is om het gebied te laten functioneren als proeftuin voor nieuw stedelijk leven. Daarom is in het ontwerp voor Merwede nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu.

OurDomain Utrecht Merwede wordt een hoogwaardig wooncomplex met verschillende typen huurappartementen inclusief services en voorzieningen zoals horeca, retail, supermarkt, pick-up points en fitness. Het wordt volgens Kuijpers gericht op een nieuwe, moderne manier van stedelijk wonen waarin gemak en voorzieningen voor de bewonerscentraal staan. Een inclusief concept met focus op slim, duurzaam en sociaal toegankelijk en bereikbaar voor een brede doelgroep waaronder starters, young professionals en gezinnen. Huurprijzen zullen afhankelijk van de omvang van de appartementen varieren tussen € 480 voor een studio tot € 1.600 per maandvoor een vierkamer appartement. Een groot gedeelte van het programma zal worden gerealiseerd in de middeldure huur met huurprijzen van circa € 750 tot € 850 per maand.

De Utrechtse vestiging van OurDomain is naar verwachting eind 2023 operationeel.

Het OurDomain portfolio in Nederland omvat momenteel de voormalige ‘Campus Diemen Zuid’, die momenteel wordt uitgebreid met 770 nieuwbouwwoning­en van OurDomain Amsterdam Diemen, OurDomain Amsterdam Zuidoost, OurDomain Blaak en OurDomain Utrecht Merwede.

Sinds 2015 is Greystar ook op de Nederlandse markt actief. Het bedrijf heeft voor zijn investeerders in Nederland inmiddels een portefeuille opgebouwd van meer dan 6500 woonunits, waarvan ongeveer 1000 en exploitatie, 3000 in aanbouw en 2000 in ontwikkeling. De organisatie is tevens co-investeerder en assetmanager van het platform OurDomain.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws