Utrecht: Flexaanbieder IWG huurt in Central Park

8 Mei 2019 – Aanbieder van flexplekken IWG huurt 5670 m² in het kantoorgebouw Central Park van de joint venture van AG en APF.

Central Park is een ontwerp van GroupA en wordt momenteel gerealiseerd in het hart van het nieuwe ‘Central Business District’ van Utrecht. Het is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International met 28.000 m² kantoorruimte en 500 m² horecagelegenheid. Central Park is gekocht door het Bouwinvest Office Fund. IWG gaat de achtste tot en met de twaalfde verdieping van het pand huren en zorgt daarnaast voor het beheer van de algemene receptie in de entree op de begane grond.

Central Park telt straks 22 verdiepingen met op de begane grond horeca en in het midden van het gebouw, op 45 meter hoogte, het centrale park. Het centrale park wordt gerealiseerd over twee verdiepingen en is de plek voor gebruikers om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en te netwerken. De bouw is begin januari gestart en Central Park wordt naar verwachting in Q2 2021 opgeleverd.

Central Park zal worden opgeleverd met een Breaam excellent-certificaat. Daarnaast heeft het gebouw een WKO-installatie voor de energievoorziening en komen er zonnepanelen op het dak. Aangezien Central Park naast het NS-station Utrecht CS ligt en dichtbij de binnenstad, komen veel gebruikers met het openbaar vervoer of de fiets, die ze in de omvangrijke fietsenstalling onder het gebouw kunnen parkeren.

Utrecht kent kantorenmarkt waar bedrijven steeds vaker naar het stationsgebied van Utrecht trekken. Central Park ligt naast Utrecht CS, dat directe verbindingen heeft met o.a. Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen. De joint venture AG/APF werd bijgestaan door Peak Development en JLL. CBRE Utrecht trad op namens de huurder.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws