Utrecht: Edmond de Rothschild koopt bedrijfscomplex in Lage Weide

24 augustus 2020 – Edmond de Rothschild REIM heeft een industrieel complex aan de Rutherfordweg 51, Lage Weide, Utrecht aangekocht voor het Edmond de Rotschild Euro Industrial Real Estate Fund.

Het complex is gelegen naast de recent aangekochte Rutherfordweg 75 en Rutherfordweg 91–95. Rutherfordweg 51 betreft een industrieel complex van 8300 m² verhuurbaar vloeroppervlak en omvat kantoor- en bedrijfsruimte. Het volledig verhuurde single tenant object is gebouwd in 1993 en gelegen op Lage Weide. De verkoper is een private belegger.

Theo Soeters, fondsmanager bij Edmond de Rothschild REIM: ‘Door deze derde acquisitie binnen 4 maanden hebben we een sterke positie verworven op Lage Weide, Utrecht. Dit past bij onze ambitie om te focussen op light-industrial and last-mile logistic assets in verstedelijkte gebieden.’

Op dit moment bestaat het fonds uit 16 assets met een totale waarde van omstreeks € 95 mln. De doelstelling is om een gemiddeld netto rendement aan beleggers uit te keren van 6% per jaar over een 10-jarige horizon.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws