Utrecht: DHL met DC naar Haarrijn

11 Mei 2015 – Aan de Stegge Twello en DHL Express hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van een DHL Express Service Center in Utrecht.

Het distributiecentrum wordt gerealiseerd op een perceel van circa 11.700 m² aan de Heldinnenlaan, langs de snelweg A2, op bedrijventerrein Haarrijn. Het is de eerste in een reeks van zeven nieuw te ontwikkelen vestigingen voor DHL Express in Nederland.
Aan de Stegge Twello zal een warehouse realiseren met een kantoor (in twee lagen) en twee zogenaamde pick-up and delivery fingers met in totaal 60 docks van waaruit bestelauto’s worden geladen en gelost. Ook de totale inrichting van het terrein inclusief bestrating maakt deel uit van de opdracht. Deze inrichting biedt ruimte voor parkeren voor zowel eigen personeel als bezoekers.
De overeenkomst voor het nieuwe Service Center van DHL Express is tot stand gekomen na selectie van een bouwpartner in een tenderprocedure waarna het plan in bouwteamverband verder is uitgewerkt. Het ontwerp is van Palazzo Architecten uit Duiven. JVZ Raadgevend Ingenieurs uit Deventer is verantwoordelijk voor de constructietekeningen en -berekeningen.
Aan de Stegge Twello start met de bouw van het nieuwe Service Center voor DHL Express medio mei; de opening is voorzien tegen het einde van dit jaar.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws