Utrecht: Decathlon naar The Wall

29 Augustus 2018 – Sportretailer Decathlon heeft ruimte gehuurd in The Wall in Utrecht. Decathlon huurt 4600 m².

De deuren in het rode koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2 worden eind 2018 geopend. Propertize is de eigenaar van The Wall. De vestiging in The Wall is de 15e vestiging in Nederland van Decathlon.

Naast het aanbieden van een laagdrempelig en breed assortiment sportartikelen, zal de sportretailer samenwerkingsverbanden aangaan met lokale sportverenigingen en onderwijsinstellingen en zullen diverse (sport)evenementen worden georganiseerd.

De transactie kwam tot stand door BNP Paribas Real Estate in samenwerking met vastgoedondernemer Frank van Kessel. Met deze transactie zet eigenaar Propertize een stap in de herontwikkeling en upgrading van het markante rode winkelcentrum langs de A2. Afgelopen zomer vestigde de grootste rollerdisco van Nederland, Rocking Rollerz, zich in The Wall. Eerder dit jaar opende Play-In, het grootste speelparadijs van Nederland, er zijn deuren. Met de komst van Decathlon is er dit jaar al ruim 12.000 m2 verhuurd.

The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 door Lips Capital Group en werd gefinancierd door SNS. Met de ondergang van Lips en SNS kwam The Wall in handen van de rechtsopvolger van de vastgoedportefeuille van SNS, Propertize. Propertize zelf is daarna overgenomen door Lonestar.

The Wall heeft jarenlang een grote leegstand gekend. Inmiddels heeft het 800 meter lange gebouw een brede bestemming gekregen, waardoor een combinatie van leisure en shopping mogelijk is.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws