Utrecht: De Rothshield koopt bedrijfsruimte in Utrecht

31 juli 2020 – Edmond de Rothschild REIM heeft een industrieel object aan de Rutherfordweg 91-95, Lage Weide, Utrecht aangekocht voor haar Edmond de Rotschild Euro Industrial Real Estate Fund.

De asset is gelegen naast de recent aangekochte Rutherfordweg 75. Rutherfordweg 91-95 betreft een industrieel complex van 7400 m² verhuurbaar vloeroppervlak en omvat kantoor- en bedrijfsruimte. Het object is gebouwd in 1996 en uitgebreid in 2000. Het object is gelegen op Lage Weide. Het complex is volledig verhuurd aan één huurder.

Theo Soeters, Fondsmanager bij Edmond de Rothschild REIM: “Deze acquisitie past perfect binnen de strategie van het fonds om te focussen op logistieke en light-industrial assets op goed bereikbare plekken in de Randstad.”

Edmond de Rothschild REIM werd geadviseerd door 1530 Real Estate, VBC Notarissen adviseerde koper op juridisch en fiscaal vlak en Drees & Sommer op techniek. Verkoper werd geadviseerd door Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs.

Het Edmond de Rotschild Euro Industrial Real Estate Fund heeft een core+ risicoprofiel en richt zich op institutionele beleggers. Op dit moment bestaat het fonds uit 15 assets met een totale waarde van omstreeks € 90 mln. De doelstelling is om een gemiddeld netto rendement aan beleggers uit te keren van 6% per jaar over een 10-jarige horizon.

Het open-end fonds is gedomicilieerd in Luxemburg in de vorm van een FCP-RAIF. Pancura S.A. is de Alternative Investment Fund Manager (AIFM) and Aztec Group is de Central Administrator.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws