Utrecht: Danone Innovation Centre overgedragen

Op het Utrecht Science Park heeft OVG het Danone Innovation Centre opgeleverd.

OVG Real Estate heeft begin mei het nieuwe Danone Innovation Centre opgeleverd. Het project van circa  20.000 m2, dat ontworpen is door Cepezed, is gelegen in het Utrecht Science Park. Het Danone Innovation Centre wordt het nieuwe, internationale onderzoekscentrum voor babyvoeding en medische voeding, voor merken zoals Nutricia. Investeerder Hannover Leasing kocht het project van OVG in juni 2011.

Danone bundelt in het Innovation Centre haar R&D-activiteiten van Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Naar verwachting  zullen hier zeker 450 werknemers een werkplek vinden. Het moderne gebouw bevat onder andere een proeffabriek, verschillende laboratoria, een informatie- en vergadercentrum, een coffee corner en een restaurant. Het kantoor voldoet aan de BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificering. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een  warmte- en koudeopslag in de bodem, welke geëxploiteerd zal worden door Eneco Warmte & Koude. Het Danone Innovation Centre is zo ontworpen dat het gebouw eenvoudig en met weinig gebruik van materiaal uit te breiden is. De laboratoria zijn gemakkelijk om te vormen tot kantoorruimten. 

BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht was vanaf het definitief ontwerp verantwoordelijk voor de uitwerking van het plan. Door gebruik van LEAN technieken is de bouw zeer voorspoedig verlopen en door de goede samenwerking is het project ruim binnen de planning opgeleverd. Het project kwam tot stand door een intensieve samenwerking met Hannover Leasing (belegger), ING Real Estate Finance (financier), Cepezed (architect), Deerns, Bartels, DGMR, Stevens van Dijck, AOS-Studley, Danone, BAM Utiliteitsbouw en OVG.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws