Utrecht: Cushman & Wakefield naar Helix Leidsche Rijn

26 maart 2021 – Cushman & Wakefield heeft voor eigen gebruik de derde etage gehuurd van het door AM ontwikkelde kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn.

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield huisvest de teams die werkzaam zijn in het huidige kantoor in Utrecht vanaf november van dit jaar samen met het in 2018 overgenomen architecten- en projectmanagementbureau DZAP dat nu nog gehuisvest is in Naarden. De vastgoedadviseur sloot hiervoor een langjarige huurovereenkomst met gebiedsontwikkelaar AM voor de huur van 2150 m² kantoorruimte op de 3e etage van het nieuw op te leveren multi-tenant kantoorgebouw Helix in Leidsche Rijn Utrecht.

In het moderne, duurzame kantoor worden de Property Management en Project & Development activiteiten samengevoegd met de Design & Build-activiteiten. Ook de adviseurs die gericht zijn op de lokale Utrechtse markt en het Global Occupier Services team verhuizen naar Helix. Voor Cushman & Wakefield is deze stap juist vanwege de pandemie urgent omdat het kantoor volgens de adviseur relevanter wordt dan ooit. AM ontwikkelt eyecatcher Helix in het stedelijke woon- en werkgebied Leidsche Rijn met uitstekende bereikbaarheid via auto en OV. Het kantoor, met een totale omvang van 10.000 m², is gestoeld op de nieuwe, toekomstige functie van het kantoor waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield Netherlands: “Hoewel het zeer onzekere tijden zijn vanwege de pandemie, vinden wij dat er geen beter moment is antwoord te geven op het organisatievraagstuk dat nu hoog op de agenda staat van elke CEO: wat wordt de toekomst van het kantoor en waarvoor gaan je medewerkers er wel en niet naar toe? Wij zijn ervan overtuigd dat kantoren onmisbaar zijn én blijven voor het gezamenlijk werken aan en behalen van successen, voor kennisuitwisseling, leren, concentreren en zeker ook voor ontmoeten en samen ambities waarmaken. De visie die AM heeft op deze ontwikkeling is voor ons de beste basis voor een post-COVID werkplekstrategie die aansluit op de behoeften van onze mensen. Een plek waar ze graag naar toe gaan.”

Het nieuwe kantoor in Utrecht zal ontwikkeld worden onder regie van Project & Development Services (PDS) en met de kennis van het Total Workplace-team van de organisatie die ook een belangrijke rol speelden in de realisatie van 6-Feet Office.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws