Utrecht: Cording koopt kantoor

4 februari 2020 – Cording Real Estate Group heeft het kantoor aan de St.-Jacobstraat 6–8 in Utrecht aangekocht voor zijn Benelux Commercial Real Estate Fund. De verkoper is Stienstra Wonen.

Het kantoor van 4000 m² wordt momenteel gerenoveerd en is waarschijnlijk in de loop van Q1 2020 klaar. Naast een vernieuwde gevel worden installaties en het interieur vernieuwd.

René de Heus, hoofd Investment: ‘De binnenstad van Utrecht heeft door recente moderniseringen een uniek vestigingsklimaat. Het project draagt bij aan de vernieuwing van de St.-Jacobsstraat, die na de sloop van de loopbrug tussen het voormalige C&A pand en de Bijenkorf in 2016 een heel nieuw, hedendaags gezicht aan het krijgen is. Door deze acquisitie breiden wij onze portefeuille strategisch uit, zodat we ook op de lange termijn geschikte kantoorruimte kunnen bieden in centrumgebieden in de G4-steden.’

Cording werd tijdens de aankoop geadviseerd door Lexence en Stevens van Dijck. Stienstra werd geadviseerd door Taylor Wessing en Cushman & Wakefield.

Cording Real Estate Group, onderdeel van het Edmond de Rothschild Real Estate investment en asset management platform. Het in 2016 opgerichte open-end speciale beleggingsfonds is gericht op beleggingen in kantoor- en winkelvastgoed in Nederland, België en Luxemburg. De focus van het fonds ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen in economisch sterke steden. Het brutodoelvolume van het fonds is € 400 mln, waarvan € 250 mln aan eigen vermogen. De brutovermogenswaarde van het fonds bedraagt op dit moment ongeveer € 380 mln.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws