Utrecht: CFH koopt Dura Vermeer Innovation Centre

24 oktober 2019 – Corporate Finance House Group (CFH) heeft de nieuwbouwontwikkeling Dura Vermeer Innovation Centre (DVIC) gekocht van Dura Vermeer in een sale-and-lease-back transactie.

De ontwikkeling is gelegen in Utrecht Leidsche Rijn en omvat 6878 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 97 parkeerplaatsen. Het gebouw heeft verschillende functies: showrooms, kantoren, vergaderruimtes en een parkeergarage op de begane grond. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Dura Vermeer. De oplevering staat gepland in juni 2020.

Dit is de eerste aankoop van CFH in Nederland. Corporate Finance House Group is een investeringsbank opgericht in 1998 en vestigd in Beirut (Libanon). CFH is een volledige dochteronderneming van First National Bank Group (FNB), actief in het Midden-Oosten. CFH heeft voor in totaal $ 4 mrd aan transacties gedaan, in het Midden-Oosten, de Arabische oliestaten, de Verenigde Staten en Europa.

Peter Krop, managing director bij Dura Vermeer: “De sale-and-leaseback deal van ons Innovation Centre markeert wederom een succesvol Design and Built-project. De creatieve omgeving van ons Innovation Center versterkt het doel van Dura Vermeer om één van de beste ontwikkelaars voor bedrijfs- en residentieel vastgoed te blijven. In het Innovation Center zal de showroom ‘Thuis’ gevestigd worden. Thuis wordt een inspirerende plek waar huizenkopers hun meerwerk (keuken, tegels, vloer en muur) kunnen uitkiezen.”

Jordy Diepeveen, head of acquisition bij Savills: “Het Dura Vermeer Innovation Centre ligt op loopafstand van het treinstation Leidsche Rijn en bevindt zich in een levendige omgeving met een goede mix van retail, woningen, gezondheidszorg en kantoren, waardoor de locatie toekomstbestendig is.”

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws