Utrecht: CBRE GI koopt DC in Lage Weide

3 Juli 2019 – CBRE Global Investors koopt het distributiecentrum in Lage Weide te Utrecht aan van Somerset Capital Partners.

Het logistieke centrum heeft een oppervlakte van 30.000 m² en is volledig en langjarig verhuurd aan Fonq. De aankoop van het distributiecentrum maakt deel uit van de portefeuille die eind 2017 is aangekocht door CBRE Global Investors. De totale omvang van deze portefeuille van Somerset Capital Partners met hoogwaardig logistiek vastgoed bedraagt 260.000 m². Het distributiecentrum is ontwikkeld op een kavel van bijna 3,5 hectare groot, naar een ontwerp van Mulderblauw Architecten, en is gerealiseerd door aannemingsbedrijf Wouters Schijndel. Het logistieke centrum is Breaam gecertificeerd met een ‘Very Good’ score.

Maurice Stieger, asset & transaction manager logistics bij CBRE Global Investors: ‘Deze aankoop is onderdeel van onze langetermijnvisie om onze logistieke portefeuille in Nederland verder uit te breiden op toekomstbestendige locaties met moderne en duurzaam gerealiseerde objecten.’

Somerset Capital Partners voerde al eerder op Lage Weide soortgelijke ontwikkelingen uit, zoals de DC’s van Kuehne + Nagel en Picnic. Bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht direct langs de A2 en is een van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële bouwbedrijven, momenteel ligt het accent vooral op logistiek en distributie.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws