Utrecht: Bouw tweede Life Sciences Incubator op Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park krijgt een tweede Life Sciences Incubator.

Het Utrecht Science Park krijgt een tweede Life Sciences Incubator (LSI). Deze is nodig om de stijgende huisvestingsvraag van startende ondernemers in life sciences naar kantoor en laboratoria te beantwoorden.


De bouw van de LSI wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en bijdragen van de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht. Ontwikkel- en bouwpartner GiesbersWijchen en Mecanoo architecten zijn samen verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie.
De nieuwbouw van circa 6200 m² bruto vloeroppervlakverrijst naast de bestaande incubator, het Alexander Numangebouw aan de Yalelaan. Beide gebouwen krijgen één gezamenlijke entree. Het realiseren van nieuwbouw is in lijn met de doelstelling van het Utrecht Science Park om faciliteiten voor kennisintensieve bedrijvigheid te realiseren. De vraag naar deze faciliteiten is groter dan het aanbod dat momenteel in het USP beschikbaar is. Voor het project zijn subsidies toegekend van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), gemeente Utrecht en Provincie Utrecht voor een totaalbedrag van € 6,9 mln. De uitvoering start in maart 2014 en wordt naar verwachting 1 juli 2015 opgeleverd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws