Utrecht: Boetiekhotel Utrecht City Hostels in gebouw Tivoli

26 Oktober 2018 – Stadswaarde vormt het voormalige poppodium Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht om tot een horecabedrijf met een boetiekhotel (40 kamers), een brasserie, een restaurant, een brouwerij, een koffiebranderij en een bakkerij.

Het voormalige poppodium komt in handen van ontwikkelaar Stadswaarde. Directeur Jeroen Messemaeckers wil het gebouw binnen twee jaar omtoveren tot een nieuwe horecalocatie. ‘Tivoli wordt weer teruggebracht tot wat het vroeger was: een klooster. De plek waar vroeger de garderobe en de toiletten zaten, wordt omgevormd tot kloostertuin met een glazen dak. In en rond de nieuwe ‘tuin’ komen een bierbrouwer, koffiebrander en bakker te zitten. De grote zaal blijft intact en zal plaats bieden een brasserie met een klein podium. Op de verdieping boven de zaal komt een restaurant.’

Aan de achterkant van Tivoli is ruimte beschikbaar voor een nieuw boetiekhotel met veertig kamers. Het hotel wordt gerund door Utrecht City Hostels van Hans Pieters en Paul Westra. Ze zijn onder meer bekend van Court Hotel, De Rechtbank, Het Maliehotel en Mother Goose. Messemaeckers wil niet zeggen hoeveel hij voor het pand dat door de gemeente Utrecht wordt verkocht heeft betaald.

Stadswaarde is het Amsterdamse bedrijf van Jeroen Messemaeckers, oud-directeur van projectontwikkelaar ASR. In die functie was hij jarenlang verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum. Bij Stadswaarde concentreert hij zich juist op projecten in stadscentra.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws