Utrecht: Being ontwikkelt hotel in Leidsche Rijn Centrum

21 Maart 2018 – Being Development ontwikkelt in samenwerking met Lakenvelder Investment Group een 224 kamers tellend hotel, Aloft Utrecht, in het hart van Leidsche Rijn Centrum.

Aloft is een hotelketen van Mariott. Het hotel, ontworpen door OZ Architects, zal het eerste Well Certified-hotel ter wereld worden. Well is een certificering die zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn richt. Daarnaast zal het gebouw een Leed-certificaat krijgen. Hiermee krijgt de gemeente Utrecht er een uiterst duurzaam hotel bij. Aloft Utrecht zal in 2020 de deuren openen, de bouw zal in de zomer van dit jaar aanvangen.

Het wordt het hoogste gebouw aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe stadscentrum van Utrecht. Het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum zal in mei 2018 geopend worden. In het gehele stadsdeel Leidsche Rijn zullen in 2025 ruim 100.000 mensen zullen wonen en circa 40.000 mensen werken.

Het hotel is langjarig gehuurd door Odyssey Hotel Group, een internationaal actief hotelmanagementbedrijf, dat Aloft Utrecht zal gaan exploiteren. Odyssey Hotel Group heeft hiervoor een franchise-overeenkomst gesloten met Marriott International, eigenaar van Aloft.

Aloft Utrecht is de nieuwste toevoeging aan het groeiende hotelportfolio van Being Development. Hierin zitten al het NHow Amsterdam RAI-hotel, een iconisch hotel met 650 kamers en Yotel Amsterdam, een overwegend circulair hotel met 204 kamers in Amsterdam-Noord.

Gedurende het ontwikkeltraject van Aloft Utrecht werd Being Development geadviseerd door Colliers International Hotels en DLA Piper. Borghese Real Estate treedt op als financier en Pleijsier Bouw is de aannemer. Pleijsier bouwt ook het NHow Amsterdam RAI-hotel.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws