Utrecht: Being en Lakenvelder ontwikkelen Leidsche Rijn Centrum

26 April 2019 – Gemeente Utrecht heeft met Being Development en Lakenvelder Investment Group getekend voor de ontwikkeling van Leidsche Werf in Leidsche Rijn Centrum te Utrecht. Het betreft een slim en duurzaam kantoorgebouw van ongeveer 12.500 m².

Na het Aloft hotel is Leidsche Werf het tweede project dat de ontwikkelaars realiseren in Leidsche Rijn Centrum. Leidsche Werf is een modern kantoorgebouw met een sterke focus op hoge duurzaamheid en een gezonde werkomgeving. Het gebouw, ontworpen door OZ, omvat ruim 12.500 m² bvo kantoorruimte en krijgt grote vrij indeelbare verdiepingsvloeren. Being Development leidt de ontwikkeling van Leidsche Werf.

Om een duurzaam en slim gebouw te realiseren, wordt Smart Building Technology geïmplementeerd. Leidsche Werf wordt voorzien van een netwerk aan sensoren dat (real time) het gebruik van het gebouw monitort en installaties automatisch op afstand bijstuurt ten behoeve van een optimaal gebruikscomfort met gering energiegebruik. De ambitie is om een Breaam Excellent en Well Gold Certificaat te behalen.

Being Development en Lakenvelder Investment Group sloten eerder een overeenkomst met Odyssey Hotel Group voor de afname van het eerste WELL gecertificeerde hotel, het Aloft by Marriot hotel, dat direct naast de ontwikkeling van Leidsche Werf begin 2021 haar deuren zal openen. Volgens planning start de bouw van Leidsche Werf in november 2019. Het kantoorgebouw wordt opgeleverd in Q2 2021.

PROJECT GEGEVENS
Locatie: Utrecht
Omvang project: 12.500 m²
Type: Kantoor
Status: In ontwikkeling
Oplevering: Q2 2021

PROJECT CREDITS
Ontwikkelaars: Being Development ism Lakenvelder Investment Group
Architect: OZ
Constructeur: IMd Raadgevende Ingenieurs
MEP & Bouwfysica: Deerns
Juridisch adviseurs: DLA Piper

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws