Utrecht: Pensioenfondsen kopen woontoren Galaxy Jaarbeursplein

10 Februari 2017 – Amrâth Hotels & Restaurants en SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hebben een overeenkomst gesloten voor de koop van 330 vrijesector huurwoningen in het project ‘Galaxy Tower’ gelegen aan het Jaarbeursplein in Utrecht.

Tangram Architekten ontwerpt het gebouw dat 90 meter hoog is en in totaal, inclusief parkeren, circa 55.000 m² omvat. Amrâth realiseert een iconisch gebouw met een luxe viersterrenhotel van 250 kamers en welnessvoorzieningen en daarboven 21 verdiepingen met circa 330 appartementen. Namens Amrâth is VKZ betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar. 

De Galaxy Tower, een combinatie van luxe viersterrenhotel met vrije-sector huurappartementen wordt gerealiseerd aan het Jaarbeursplein, tegenover het Centraal Station van Utrecht en het Beatrixtheater. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Jaarbeurshotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness.

Het Jaarbeurshotel ligt op de onderste 7 verdiepingen. Het hotel wordt een luxe vier sterren hotel met een full service aanbod dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeurs gast en dat past bij een stad met allure als Utrecht. Het richt zich ook op de toeristische bezoekers van Utrecht.
Naast 250 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitness en wellness ruimte. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein, aan de entree van de Jaarbeurs, tegenover het Beatrixtheater, Het Centraal Station, met het stadscentrum en parkeergelegenheden dichtbij. Gepland zijn boven het hotel 330 appartementen met verschillende maten van kleine studios tot penthouses. De kelder is voorzien van parkeergelegenheid. De woontoren is nog volop in ontwikkeling.

Naar verwachting start de bouw 2018 en is de oplevering voorzien in 2020.

Capital Value trad op als transactieadviseur voor Amrâth en Boekel trad op als juridisch adviseur. Spoorwegpensioenfonds werd bij de aankoop geadviseerd door SENS Real Estate, Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws