Tynaarlo: Van der Valk mag hotel bouwen op Kranenburg-Zuid

12 September 2014 – De gemeente Tynaarlo heeft ingestemd met de bouw van een hotel en de uitbreiding van het transferium op bedrijventerrein Kranenburg-Zuid. De verwachting is dat exploitant Van der Valk in de eerste helft van 2015 met de bouw van het hotel kan beginnen.

Deze week heeft de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan zodat de gemeente met de ruimtelijke procedure kan beginnen.
Het hotel bevat straks ongeveer 130 kamers, een restaurant en een brasserie en zaalaccommodatie. Bij het hotel worden circa 226 parkeerplaatsen gerealiseerd. De toekomstige uitbreiding van het hotel, fase 2, telt ongeveer 50 kamers, verdubbeling van de zaalcapaciteit met circa 600m2 en extra parkeerfaciliteiten. Daarnaast komen ten behoeve van het transferium nog eens 465 parkeerplaatsen beschikbaar.
Kranenburg-Zuid ligt aan de A7. De locatie is begin dus eeuw op de tekentafel terecht gekomen als kantoorlocatie. Begin 2014 bereikten de gemeente Groningen en Tynaarlo overeenstemming om het uitsluitend als bedrijventerrein te realiseren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws