Apeldoorn: 275 woningen op voormalig TNO-terrein

25 Augustus 2016 – DW Investments heeft het voormalige TNO-terrein in Apeldoorn overgenomen van ETV Groep Exploitatie- en Ontwikkelingsmaatschappij cv . Door de beoogde gebiedstransformatie wordt 70.000 m2 leegstand uit de markt gehaald. 

Vooraf heeft een uitgebreide selectieprocedure plaats gevonden onder begeleiding van JLL en notariskantoor Houthoff Buruma. DW Investments is tien jaar geleden opgericht door Hans de Wilde, die ook directeur-eigenaar is van Golfpark De Haenen bij Breda en mede-eigenaar van de ontwikkelaar Le Clercq Planontwikkeling uit Deventer. Met de overname van het TNO-terrein en de woningbouwplannen komt de realisatie van het plan Ugchelen Buiten een belangrijke stap dichterbij. Met deze gebiedstransformatie wordt 70.000 m² kantoorruimte uit de markt gehaald. Het bestemmingsplan voor de realisatie van 275 woningen is inmiddels, zonder bezwaarschriften, onherroepelijk.

Woningen in plaats van kantoren

Oorspronkelijk wilde ETV hier een kantorenpark ontwikkelen. De sterk gegroeide vraag naar woningen, gevoed door een aantrekkende woningmarkt, heeft geleid tot de ontwikkeling van woningen in een parkachtige setting door de aanwezigheid van het volwassen groen. Paul van Sliedrecht, directeur ETV: ‘Er is met veel toewijding aan de plannen gewerkt. Tegelijk heeft ETV vastgesteld dat het project niet langer aansluit op haar doelstellingen. Door de locatie en de plannen over te dragen aan DW Investments komt de realisatie in een stroomversnelling.’

DW Investments gaat voor de realisatie van de gebiedstransformatie een samenwerking aan met bouwbedrijf Nikkels in Twello. Het is de bedoeling dat de panden van TNO op het terrein nog dit jaar gesloopt worden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws