Tilburg: realisatie woonwijk Zuiderpark van start

8 Juli 2016 – Van Wijnen Rosmalen gaat met Consortium Stappegoor 81 duurzame woningen bouwen in de nieuwe woonwijk Zuiderpark in Tilburg. Consortium Stappegoor is een samenwerking tussen Synchroon en BPD Ontwikkeling BV. In dit onderdeel van de nieuwe woonwijk komen 35 koop- en 46 huurwoningen.

Directeur Henri van Dam van Synchroon Ontwikkelaars, Frans van den Boomen van BPD Ontwikkeling  en regiodirecteur Arno van den Thillart van Van Wijnen Zuidhebben de co-makersovereenkomst ondertekend. Zuiderpark ligt aan de Tilburgse Ringbaan-Zuid, vlakbij verschillende uitgaansgelegenheden en sportfaciliteiten. De wijk zal bestaan uit drie groene pleinen met in totaal 190 woningen. Het realiseren van de woningen gebeurt in fases; fase 1 omvat de in totaal 81 koop- en huurwoningen die Van Wijnen hier vanaf eind 2016 realiseert.

 

Duurzaam

De woningen – met een oppervlak variërend tussen 109 en 157 vierkante meter – zijn zeer duurzaam. Ze worden voorzien van 3- laagse beglazing, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie. Van Wijnen levert de woningen in 2017 op.

De contractondertekening vindt plaats nadat in februari de Raad van State het licht op groen had gezet voor de ontwikkeling. De Raad van State heeft het besluit van de gemeenteraad van 2 december 2013 over het bestemmingsplan Stappegoor 2013 in haar uitspraak bijna volledig instandgehouden. Dit betekent dat de marktpartijen in het Consortium Stappegoor nu kunnen starten met de eerste fase van het woongebied Willemsbuiten (37 woningen) en de XL supermarkt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws