Tilburg: Zomer 2016 start bouw Vormenrijk

22 December 2015 – Zomer 2015 start Van de Ven bouw en ontwikkeling met de realisatie van woonwijk Vormenrijk in Tilburg. Van der Ven realiseert hier 128 woningen die vooral bestemd zijn voor starters en jongeren. Vormenrijk wordt gebouwd op de locatie van de voormalige Vormenfabriek, tussen de Hart van Brabantlaan en Elzenstraat.
De woningen worden in verschillende woonblokken gegroepeerd rond negen groene binnentuintjes en pleintjes. Elk blok krijgt ‘een eigen identiteit’. De woningen worden gebouwd bovenop een bovengrondse parkeergarage van één laag. De woningen kunnen worden gekocht met en zonder eigen grond. Aan de Hart van Brabantlaan komt over één laag een langgerekt blok met commerciële functie, waar mogelijk eerstelijns zorg zich zal vestigen (denk aan artsen, fysiotherapie, apotheek, etc.).

Bij LBB-Naber Makelaars werd vorige week de eerste modelwoning gepresenteerd. In het kantoor kunnen geïnteresseerden in een toekomstige woning kijken. Het ontwerp van de woningen is van Rietveld Architects, het bureau dat eerder het Nieuwe Faxx aan de Tivolistraat ontwierp. De architecten wilden eigenlijk ook de woningen van Vormenrijk van glazen gevels voorzien en bewoners zelf een print laten kiezen. De Omgevingscommissie was echter huiverig hoe dit concept op langere termijn zou uitpakken. Uiteindelijk werd naar traditioneel baksteen overgestapt. Op de hoek bij de Elzenstraat wordt een nieuwe speelveld aangelegd.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws