Tilburg: Young Professional Campus op spoorzone Tilburg

19 november 2019 – Tilburg University, de gemeente Tilburg en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van de Young Professional Campus.

De campus zal 20.000 m² groot worden en woningen bieden aan studenten. Daarnaast zal voor starters en ‘young professionals’ bedrijvigheid worden gecombineerd met onderwijs gericht op ondernemerschap. De campus krijgt een plek in het hart van de Spoorzone. Hierdoor ontstaat, in combinatie met bestaande bebouwing uit het erfgoed van de voormalige NS-werkplaats, een locatie die als lounge voor ontmoetingen, ideeënuitwisseling en ondernemerschap fungeert.

Naar verwachting beginnen de eerste bouwwerkzaamheden in 2022. Medio 2024 staat de oplevering gepland. Bij de verdere uitwerking van de Young Professional Campus speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo wordt de deeleconomie gestimuleerd door voorzieningen en functies gezamenlijk te gebruiken. Ook zijn reeds ideeën op het gebied van circulariteit verkend, zoals de focus op een slim en modulair ontwerp waarbij veranderingen en hergebruik van materialen in de toekomst geborgd is. De gebouwen van de Young Professional Campus worden dan ook voorzien van een zogenoemd ‘materialenpaspoort’. De Spoorzone is een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor gelegen ten noorden het station Tilburg.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws