Tilburg: XPO in nieuw DC op Vossenberg West II

26 Oktober 2015 – Medio 2016 opent de Amerikaanse dienstverlener XPO Logistics een distributiecentrum op bedrijvenpark Vossenberg in Tilburg.  XPO Logistics heeft getekend voor 23.820 m² bedrijfsruimte, circa 2.952 m² mezzanine en circa 388 m² kantoorruimte op Distriport Tilburg dat momenteel in opdracht van ProDelta wordt ontwikkeld. Het huurcontract voorziet in een gefaseerde groei naar 62.500 m². 

Distriport Tilburg is gelegen op bedrijventerrein Vossenberg West II en ligt direct aan de Barge Terminal Tilburg. Het complex omvat in totaal 62.500 m² bedrijfsruimte verdeeld in zes onderling te combineren units die gefaseerd worden opgeleverd. Met de huur van de eerste twee units, de forse investeringen in de inrichting van het warehouse (o.a. 30.000 m² mezzanine en een geautomatiseerd sorteersysteem) en de groeimogelijkheden bindt XPO Logistics zich voor een lange termijn aan deze locatie in Tilburg. Met vergaande automatisering is XPO Logistics in staat om jaarlijks meer dan 50 miljoen orders te verwerken. Het nieuwe warehouse biedt werkgelegenheid aan 400 personen met een doorgroei op termijn naar circa het dubbele.

De keur aan logistieke bedrijven die hun weg naar Vossenberg hebben gevonden heeft de regio Tilburg-Waalwijk inmiddels de tweede plek als ‘Logistieke Hotspot’ in Nederland opgeleverd. Met de komst van Bol.com naar Waalwijk en XPO Logistics naar Tilburg, ligt de eerste plaats in het verschiet, aldus Pro Delta.

XPO Logistics is een wereldwijde top-tien leverancier van transport- en logistieke diensten met meer dan 52.000 medewerkers. Ontwikkelaar en belegger ProDelta leverde eerder dit jaar al een E-Commerce center op aan Forever 21 in Bergen op Zoom. Het familiebedrijf ProDelta, dat volgend jaar 70 jaar bestaat, heeft inmiddels een vastgoedportefeuille van ruim 620.000 m² en zal zich de komende jaren richten op grootschalige (her) ontwikkelingslocaties voor logistieke centra.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws