Tilburg: Vossenberg West II door deal met Prologis uitverkocht

30 Augustus – Prologis heeft een overeenkomst getekend met Pantos Logistics voor 28.000 m² in Tilburg op Vossenberg West II. Daartoe heeft de logistiek belegger en ontwikkelaar 150.000 m² aangekocht op Vossenberg West II in Tilburg. Daarmee zijn alle kavels op het bedrijventerrein nu vergeven. De eerste fase van de ontwikkeling van deze grond omvat een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics.

Prologis heeft de grond van de gemeente Tilburg gekocht. Het was het laatste stukje grond dat beschikbaar was op Vossenberg West II en geeft Prologis de gelegenheid om 90.000 m² extra logistieke ruimte te ontwikkelen. Met de huidige expansie bestaat Prologis Tilburg Park nu in totaal uit 365.000 m².

Pantos Logistics, een bestaande klant van Prologis, zal de eerste fase gaan leasen. Door groei bij deze Koreaanse logistieke dienstverlener op verschillende terreinen, inclusief warehousing, was extra capaciteit nodig in Nederland. Om deze groei te kunnen ondersteunen heeft Prologis een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics getekend voor de ontwikkeling van een 28.000 m² moderne distributiefaciliteit met mogelijkheden om ook de toekomstige groei van Pantos Logistics op te opvangen.

De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw halverwege 2018 klaar is. Wethouder Erik de Ridder van de gemeente Tilburg over de overeenkomst: ‘Wij zijn trots dat Pantos Logistics heeft gekozen voor Tilburg. High-value logistiek draagt bij aan de economie van Tilburg. Wij waarderen de rol van Prologis als langetermijnpartner binnen deze overeenkomst zeer.’

 

Bij deze aankoop werd Prologis geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van circa 2 miljoen m² aan logistiek vastgoed.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws