Tilburg: Van der Ven Bouw neemt Verbuntterrein over

11 November 2015 – Bouwinvest Development draagt de grondpositie Verbunt-terrein over aan Van de Ven Bouw en Ontwikkeling. Bouwinvest Residential Fund neemt 76 vrije sector huurwoningen af.

De gemeente Tilburg heeft akkoord gegeven voor de overdracht van het oorspronkelijk tussen Bouwinvest Development en de gemeente gesloten contract. Op het Verbunt-terrein komt een nieuwe woonbuurt. Van de Ven draagt nu zorg voor de verdere ontwikkeling van het gebied.

Daarnaast tekenden Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund, en Van de Ven een ‘Heads of Terms’ contract voor de koop van 76 vrije sector huurwoningen op het Verbuntterrein. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuille van het Bouwinvest Residential Fund.
Met deze ondertekening is er een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Verbunt-terrein naar een woonbuurt met circa 263 grondgebonden woningen, bestaande uit 76 vrije sector huurwoningen en 187 koopwoningen en kavels. Onderdeel van de ontwikkeling van de koopwoningen is de hoge mate van inspraak van de kopers in de eigen woning in het kader van Particulier Opdrachtgeverschap.
Het Verbun-tterrein is gelegen in Tilburg-Noord in de wijk Quirijnstok, aan de Jac van Vollenhovenstraat. Het in een groene setting aan het Wilhelminakanaal gelegen. Het gebied is goed bereikbaar en ligt ook nabij voorzieningen. Dit maakt het zeer geschikt om een onderscheidend woonmilieu te realiseren. Het Verbuntterrein wordt een woonbuurt met grondgebonden woningen met een eigentijdse architectuur. Er wordt een breed scala van woningen gebouwd, van rijwoningen tot twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen.
Naar verwachting start de verkoop van de kavels en de eerste koopwoningen in de loop van 2016. Op dat moment start ook de bouw van de vrije sector huurwoningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws