Tilburg: uitbreiding met Units 5 en 6 op Distriport opgeleverd

27 September 2017 – Unit 5 en 6 van Distriport Tilburg zijn opgeleverd aan ProDelta, dat de units heeft verhuurd aan XPO Logistics. In 2015 is ProDelta gefaseerd gestart met de bouw van Distriport Tilburg. Het distributiecomplex is gelegen op bedrijventerrein Vossenberg West II en ligt direct aan de Barge Terminal Tilburg.

Het distributiecomplex omvat ruim 62.500 m² logistieke ruimte, verdeeld in zes onderling te combineren units. Onlangs zijn unit 5 (7743 m² bedrijfsruimte, 379 m² kantoorruimte en 1129 m² entresol) en unit 6 (10.378 m² bedrijfsruimte, 760 m² kantoorruimte en 1122 m² entresol) opgeleverd aan XPO Logistics. XPO Logistics huurde eerder al unit 1 tot en met unit 4 (44.391 m² bedrijfsruimte, 776 m² kantoorruimte en 5542 m² entresol).

XPO Logistics is een leverancier van transport- en logistieke diensten. Met de huur van deze laatste twee units en forse investeringen in de inrichting van het warehouse heeft XPO Logistics het gehele distributiecomplex in gebruik en vergroot het hiermee de capaciteit voor zijn gecombineerde B2B- en B2C-fashionoperaties in Tilburg. Met vergaande automatisering is XPO Logistics in staat om jaarlijks meer dan 50 miljoen orders te verwerken. Het totale distributiecomplex biedt werkgelegenheid aan 1000 personen.

Voor ontwikkelaars en beleggers als ProDelta is het belangrijk om grootschalig te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit. Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn gevestigd op Tilburgs grootste bedrijventerrein. In totaal gaat het om ruim 200 bedrijven, waaronder Coolblue, Tesla, Syncreon DB Schenker en DHL. De regio bereikte onlangs de eerste plek als ‘Logistieke Hotspot’ in Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws