Tilburg: Tesla opent tweede DC op Vossenberg West II

20 oktober 2014 – De Amerikaanse fabrikant  van elektrische auto’s Tesla opent in 2015 een tweede vestiging in Tilburg. Deze komt op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg en komt te zitten in het grote nieuwe distributiecentrum van ontwikkelaar Dok Vast dat 1 september jl. is opgeleverd door Heembouw.

Tesla heeft al een distributiecentrum en eindassemblagefabriek voor de Europese markt in Tilburg. Deze is vorig jaar geopend en bevindt zich op het naburige bedrijventerrein Vossenberg. Hier werken ongeveer 180 mensen. Het nieuwe pand van Tesla, dat in de eerste helft van 2015 in gebruik wordt genomen. krijgt een omvang van ongeveer 43.000 m². Hoeveel mensen in deze vestiging aan het werk kunnen is niet bekend gemaakt.

Vorig jaar leverde Tesla wereldwijd bijna 22.500 luxe wagens van het type Model S. Dit jaar mikt het bedrijf op 35.000 stuks. De elektrische auto’s komen bijna klaar vanuit Amerika naar Nederland. In Tilburg wordt de grote batterij (accu) geplaatst. Datzelfde geldt voor de motor die de wielen aandrijft. Daarna worden de wagens klaargemaakt voor verzending naar klanten in de Europese Unie. Ook de onderdelenlevering voor Europa wordt vanuit Tilburg georganiseerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws