Tilburg: Syntrus Achmea koopt 40 levensloopwoningen

26 Januari 2017 – BPL Pensioen heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 40 levensloopbestendige appartementen gekocht in Tilburg, die voor een lange periode worden verhuurd aan de Congregatie Zusters van Liefde.

De nieuwe woningen maken het mogelijk dat de Zusters van Liefde kunnen blijven wonen op de locatie waar de Congregatie 185 jaar geleden is begonnen. Na de nieuwbouw van de 40 appartementen wordt het huidige verouderde verzorgingshuis gesloopt en worden nog eens 60 appartementen gebouwd. ‘Wij zijn erg blij dat de zusters in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen’, zegt Zr. MarieThérèse Brinkmann, Provinciale overste van de Zusters van Liefde´. ‘Zij krijgen de beschikking over een appartement dat voldoet aan de eisen van deze tijd en kunnen gebruikmaken van hun bekende zorgaanbieder. Daarmee hebben onze zusters voor de rest van hun leven zekerheid over hun huisvesting.’

‘Dit is maatwerk om trots op te zijn”, zegt wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) van Ruimtelijke Ordening. ‘Het is prachtig dat BPL Pensioen een oplossing mogelijk maakt die goed is voor de zusters en voor de stad Tilburg. Op deze manier blijft de groene long in de binnenstad behouden en verbetert tegelijkertijd de toegang tot het Stadspark en het straatbeeld van de Oude Dijk.’

‘Duurzaamheid heeft bij ons niet alleen betrekking op het terugdringen van de CO2-uitstoot”, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. ‘Het gaat in brede zin om beleggingen die goed zijn voor de maatschappij én de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement opleveren. Deze investering in Tilburg is daarvan een goed voorbeeld.’ De woningportefeuille van BPL Pensioen, in beheer bij Syntrus Achmea RE&F, kreeg vorig jaar de hoogste score in de GRESB Real Estate Assessment, een toonaangevende benchmark op het gebied van duurzaamheid. In juni 2016 werd BPL Pensioen door de jury van het pensioenvakblad Pensioen Pro uitgeroepen tot ´beste vastgoedbelegger´ van Nederland.

De woningen worden gerealiseerd bij een gerenoveerd woonzorgcentrum met 24 verpleegplaatsen in het kloostergebouw in het centrum van Tilburg. Dit gebeurt door BBM architectenbureau. De ontwikkeling van het hele bouwtraject is in handen van Van der Weegen uit Tilburg. Shift Architecture & Urbanism uit Rotterdam tekende het ontwerp.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws