Tilburg: Pensioenfonds koopt 46 woningen in Stappegoor

24 Januari 2017 – Pensioenfonds van de Metalektro (PME) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 46 eengezinswoningen in de vrije sector huur gekocht in Tilburg. De woningen worden ontwikkeld door de combinatie BPD/Synchroon en gebouwd door Van Wijnen. De oplevering staat gepland in december 2017.

De 46 woningen van gemiddeld 121 m² liggen in het ontwikkelingsgebied Stappegoor. Door de toepassing van zonnepanelen op de daken en een hoogwaardige isolatie zijn de woningen zeer energiezuinig (EPC 0,1). Dat vertaalt zich in een lage energienota voor de bewoners. De huren bevinden zich in het middeldure segment van de vrije sector.

De 46 woningen maken deel uit van de eerste fase van deelplan Zuiderpark in Stappegoor, waarin ook koopwoningen worden gerealiseerd. In de tweede fase zijn nog eens 37 middeldure huurwoningen gepland, waar PME via Syntrus Achmea RE&F al een optie op heeft genomen. In totaal komen in deelplan Zuiderpark circa 200 woningen.

De acquisitie in Tilburg past in de strategie van PME om de komende jaren via Syntrus Achmea RE&F extra te beleggen in Nederlandse woningen. “De aankoop van dit project zorgt daarnaast voor een verdere verjonging en verduurzaming van onze woningportefeuille met een verbetering van het rendement”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer van PME.

Syntrus Achmea RE&F en de gemeente Tilburg hebben in 2013 een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de realisatie van enkele honderden middeldure huurwoningen in de stad. Tilburg kampt met een groot tekort aan woningen in dit segment. De woningen in Stappegoor, die in concurrentie zijn verworven, maken deel uit van deze overeenkomst.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws