Tilburg: Segro Logistics Center Tilburg II opgeleverd

6 Augustus 2018 – Segro Logistics Center Tilburg II is op 1 augustus opgeleverd. Segro kocht het pand van ruim 33.000 m² van Dokvast.

De aankoop van dit nieuwe pand Segro is een gevolg van de strategie om te groeien op Nederlandse logistieke hotspots. Het warehouse is gelegen op bedrijventerrein Vossenberg tussen de gebouwen Segro Logistics Center Tilburg I en III, die zijn verhuurd aan Nokia en Tesla.

De locatie in Tilburg heeft een aantal grote infrastructurele voordelen. Zo is er een barge terminal die zorgt voor filevrij transport tussen Rotterdam en Tilburg. Het nieuwe pand ligt dicht bij deze terminal. Ook biedt de locatie goede verbindingen over spoor en weg richting de rest van Nederland, Antwerpen en het Europese achterland, wat de locatie een van de voornaamste logistieke hotspots van Europa maakt.

Tijs Derison, business unit director Segro Benelux, over de nieuwe aanwinst: ‘Als belegger en ontwikkelaar stellen wij strenge eisen ten aanzien van ons vastgoed om onze portefeuille zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Zo krijgt duurzaamheid veel aandacht. Door het gebruik van innovatieve specificaties zoals zonnepanelen, LED-verlichting en oplaadpunten voor elektrische auto’s krijgt het gebouw een Breeam Outstanding-certificaat.’

Jos Klanderman, managing director Dokvast, voegt daaraan toe: ‘De combinatie van elementen als duurzaamheid, innovatie en kwaliteit maken dit pand voor ons een ontwikkeling die past in onze strategie. Qua innovatie wordt er in Segro Logistics Center Tilburg bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Docc Control, een slim onderhoudsplatform dat gebruikt maakt van de IoT (internet of things). Deze technologie houdt gebouwen en mensen verbonden, waardoor er een optimale gebruiks- en onderhoudssituatie wordt gecreëerd voor de huurder.’

Voor Segro is de aankoop van Segro Logistics Center Tilburg II een volgende stap in de voorziene groei die de vastgoedontwikkelaar doormaakt in de Benelux. Momenteel wordt de tweede fase van Segro Park Amsterdam Airport afgerond, de units LU 1 t/m 6. Binnenkort wordt ook gestart met LC 2 en 3 van elk 10.000 m². Ook zal Segro binnenkort starten met de ontwikkeling van een nieuw logistiek complex van 45.000 m² op het onlangs aangekochte perceel op bedrijventerrein De Blakt in Venray.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws