Tilburg, ‘s-Hertogenbosch: Segro koopt drie DC’s

23 November 2015 – Segro heeft een logistieke portefeuille, bestaande uit drie volledig verhuurde gebouwen in Nederland, aangekocht van ontwikkelaar Dok Vast. De portefeuille omvat een totale oppervlakte van 104.000 m² met een gewogen gemiddelde huurtermijn van 5 jaar. De partijen zijn een prijs overeengekomen van circa € 93 mln, wat een netto-aanvangsrendement van 6,1% reflecteert.

Twee van de gebouwen, van in totaal 95.000 m², zijn minder dan drie jaar oud. Eén gebouw is verhuurd aan Nokia Solutions en Networks OY voor opslag en distributie van telefoonapparatuur en het andere gebouw is verhuurd aan Tesla Motors Nederland voor het afmonteren van elektrische auto’s en het uitvoeren van tests op een speciaal door Tesla gebouwd circuit in het gebouw. Beide gebouwen zijn gelegen op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg. Het derde gebouw, dat 8600 m² groot is, bevindt zich op bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch.

Tijs Derison, directeur van Segro Benelux: ‘Naast het (off market) verwerven van kwalitatief zeer hoogwaardig logistiek vastgoed op een zeer aantrekkelijke locatie, zijn wij tevens verheugd om wereldwijd erkende organisaties aan onze portefeuille toe te voegen. Tilburg is een uitstekende logistieke markt met een tekort aan hoogwaardig aanbod, weinig leegstand, een sterke vraag naar logistiek en zal verder profiteren van de toekomstige uitbreiding van de terminal. Deze transactie is in lijn met onze strategie om te investeren in moderne, grootschalige logistieke gebouwen op belangrijke logistieke locaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws