Tilburg: realisatie Clarissenhof gestart

2 Mei 2016 – De bouw van 339 woningen in het plan Clarissenhof in de Tilburgse Spoorzone is vandaag gestart. Na het ondertekenen van de benodigde contracten met onder meer TBV Wonen en WonenBreburg en VolkerWessels op 23 maart jl., zijn de afgelopen maand de laatste voorbereidingen getroffen en kon vandaag gestart worden met de daadwerkelijke realisatie.

In verband met de voorjaarsvakantie wordt de start bouw samen op een later moment feestelijk gevierd met de nieuwe bewoners en andere betrokken partijen. Tot die tijd wordt volop aan de bouw gewerkt. Binnen de Spoorzone worden dit jaar verschillende mijlpalen behaald. Zo worden er twee passages onder het spoor in gebruik genomen. Eén daarvan is de noordelijke stationsentree, inclusief het nieuwe stationsplein ( (Burgemeester Stekelenburgplein). Ook wordt gestart met de restauratie van de – aan het plein gelegen – Polygonale loods en de imposante LocHal, met zijn opvallende stadsbalkon. In de LocHal wordt onder meer de nieuwe bibliotheek gehuisvest. 

Clarissenhof is het eerste nieuwbouwplan binnen het plangebied, van onder meer de voormalige NS Werkplaats, gelegen in de Tilburgse Spoorzone. Sinds enkele jaren wordt dit plangebied door de gemeente Tilburg en VolkerWessels samen ontwikkeld.  SDK Vastgoed B.V. is namens VolkerWessels de gebieds-en vastgoedontwikkelaar voor het voormalig NS-terrein ten noorden van het station.

Clarissenhof wordt een uniek plan, onderscheidend door een – in stedenbouw en architectuur – sterk op de historie geënt plan, dat door vier architecten onder leiding van voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol van Dok Architecten zorgvuldig is vormgegeven. De bouw van Clarissenhof wordt gerealiseerd door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. (VolkerWessels). De eerste appartementen worden medio 2017 opgeleverd, in de eerste helft van 2018 is het gehele project gereed.

Het aanbod van de luxe koopappartementen is te vinden op www.clarissenhof.com. Hier staan ook de contactgegevens van Clarissenhof Makelaars vermeld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws