Tilburg: Prologis breidt uit voor Coolblue

2 Februari 2016 – Prologis Inc., de wereldwijde marktleider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het nog eens circa 36.000 gaat ontwikkelen voor Coolblue op Prologis Park Tilburg. De bouw start in januari 2016 en de oplevering zal in het vierde kwartaal van 2016 plaatsvinden. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, is een vaste klant op Prologis Park Tilburg. De aangekondigde uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014 toen al 25.000 extra voor Coolblue werd ontwikkeld. Dit distributiecentrum werd in juni 2015 in gebruik genomen. Met de recente uitbreiding komt de totale warehouse van Coolblue in Tilburg op ruim 60.000 .
‘Vanaf het begin zijn wij betrokken wij het faciliteren van de groei van Coolblue. We werken hierin zeer nauw en professioneel samen. Ik ben daarom zeer blij met dit partnership,’ zegt Bram Verhoeven, SVP Country manager Prologis Benelux. ‘Door te beschikken over goede grondproposities zijn we in staat om de expansie van Coolblue te blijven begeleiden met bovendien moderne, a-klasse distributie faciliteiten.’
Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vertelt: ‘We zijn in de gelukkige omstandigheid dat onze groei doorzet. De steeds verdergaande bezorgbelofte aan de klant is hier een belangrijke oorzaak van. Klanten weten ons goed te vinden. Om verder te kunnen groeien en onze klanten goed te blijven bedienen willen we snel onze bestaande magazijnruimte opschalen. Prologis, onze vaste partner, kan dit bieden en dat is voor ons zeer belangrijk.’

In oktober 2014 maakte Prologis bekend circa 25.000 m² distributieruimte te zullen bouwen voor Coolblue op Prologis Park Tilburg. Tilburg is een van de belangrijkste logistieke hubs in Nederland. Prologis Park Tilburg bood toen al 173.400 m² aan distributieruimte. De transactie met Coolblue van 2014 impliceerde ook de aankoop van 13,2 ha grond waardoor nog eens 100.000 m² extra distributieruimte kon worden ontwikkeld.
Het in juni vorig jaar opgeleverde distributiecentrum werd gebouwd op de eerste 25.000 m² en daar komt nu dus de uitbreiding met 36.000 m2 bovenop. ‘We gaan een distributiecentrum voor Coolblue bouwen dat we op termijn ook verder kunnen uitbreiden’, zei Bram Verhoeven ruim een jaar geleden.

Prologis, Inc. is een toonaangevende eigenaar, verhuurder en ontwikkelaar van industrieel vastgoed. Per 31 december 2015 bezit en investeert Prologis, op geconsolideerde basis of door middel van niet-geconsolideerde joint ventures, onroerend goed en ontwikkelingsprojecten ter grootte van circa 62 man in 20 landen. In de Benelux is Prologis per 31 december 2015 eigenaar van in totaal circa 1,8 mln aan logistiek vastgoed. Het bedrijf verhuurt deze distributiefaciliteiten aan meer dan 5.200 klanten, waaronder fabrikanten, retailers, transportbedrijven, logistieke dienstverleners en andere ondernemingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws