Tilburg: Pro Delta ontwikkelt 11 ha op Vossenberg West II

7 juli 2014 – ProDelta Real Estate en de gemeente Tilburg hebben overeenstemming bereikt over de gronduitgifte van ruim 11 hectare op bedrijventerrein Vossenberg West II. ProDelta zal hier gefaseerd 63.000 m² logistieke bedrijfsruimte ontwikkelen verdeeld over zes onderling te combineren units, te huur vanaf circa 10.000 m². Met de 63.000 m² is het complex van ProDelta één van grootste bedrijfsgebouwen op Vossenberg West II.

De 11 hectare die ProDelta af neemt is één van de laatst beschikbare kavels voor modern, grootschalig logistiek vastgoed. Ze liggen direct aan de Barge Terminal Tilburg. Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn gevestigd op Tilburgs grootste bedrijventerrein. In totaal gaat het om ruim 200 bedrijven, waaronder Sony, Samsung, DB Schenker, Iris Oyama, DHL, Ingram Micro, Versteijnen, Hermex Distribution, Raab Karcher en Syncreon.

Het complex zal conform BREEAM-NL Nieuwbouw worden gecertificeerd. Hierbij wordt gestreefd naar certificeringsniveau Excellent.

Voor beleggers als ProDelta is het belangrijk om te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit. Bedrijventerrein Vossenberg West II omvat circa 100 hectare bruto (80 hectare netto) bedrijventerrein, voornamelijk voor logistiek georiënteerde bedrijven. Vossenberg West II is de uitbreiding op het bestaande bedrijventerrein Vossenberg dat 300 hectare groot is.

ProDelta is sinds 1946 actief als ontwikkelaar en belegger in logistiek en industrieel vastgoed. De vastgoedportefeuille bestaat uit ruim 500.000 m² bebouwing verdeeld over 120 hectare terrein. Het zwaartepunt van de vastgoedactiviteiten ligt in de delta van de Rotterdamse haven, de provincie Noord-Brabant en de haven van Antwerpen. Uitbreiding van de portefeuille wordt gezocht in bestaande projecten, maar ook in grootschalige ontwikkellocaties zoals in Tilburg.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws