Tilburg: met bouw Primark start transformatie binnenstad

7 Oktober 2016 – Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. is begonnen met de bouw van Primark in Tilburg. Wethouder Erik de Ridder en Joost Buitenhuis, directeur Primark Vastgoed, hebben vrijdagochtend de officiële starthandeling verricht.

Het pand van de nieuwe winkel krijgt in totaal zes bouwlagen en komt op de locatie waar voorheen stadskantoor 3 gevestigd was. Met een oppervlak van 4900 vierkante meter behoort het tot één van de grotere Primark-vestigingen in Nederland. De start van de bouw is tevens het begin van  een grote transformatie die het stadscentrum van Tilburg de komende jaren ondergaat en die zich rond het gemeentehuis voltrekt.

Bijzondere architectuur Primark

Primark is  een Ierse modeketen met inmiddels 15 winkels in Nederland. De vestiging in Tilburg krijgt een bijzondere architectuur, een combinatie van modernisme en monumentale stijlen om zo een koppeling te maken tussen het modernistische stadskantoor enerzijds en het historische pand van stadscafé Meesters anderzijds. Om deze twee uitersten in elkaar over te laten vloeien heeft de architect ervoor gekozen om een strakke kolommenstructuur op de begane grond te combineren met overlappende gevelpanelen op de verdieping.

De nieuwe vestiging is onderdeel van de grote transformatie van de binnenstad van Tilburg. De Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. bestaat uit Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. (VolkerWessels onderneming), Van Schijndel Bouwgroep en M7.

Eind 2017 wordt het gebouw opgeleverd de afbouw en winkelinrichting begint.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws