Tilburg: Patrizia koopt DC Puma van Dokvast

7 januari 2021 – Patrizia heeft in een off-market transactie voor € 73 mln het distributiecentrum van Puma in Tilburg gekocht van Dokvast.

Het pand wordt geplaatst in Patrizia Logistik-Invest Europe III Fund.

Het gebouw staat aan de Posthoornstraat 16 in Tilburg, op bedrijventerrein Kraaiven. Tilburg wordt beschouwd als een van de beste logistieke locaties van Europa, vanwege de centrale ligging in de Benelux in de nabijheid van de havens van Antwerpen en Rotterdam en de directe toegang tot Duitsland en het Europese achterland. In 2020 is Tilburg–Waalwijk verkozen tot dé logistieke hotspot van Nederland.

Het high-end distributiecentrum heeft een oppervlakte van 52.572 m², verdeeld over 45.624 m² warehouse, 5280 m² mezzanine en 1667 m² kantoor. Tijdens het ontwerp van het gebouw heeft Dokvast extra aandacht geschonken aan de ervaring van de gebruiker middels (onder andere) een ingenieus licht- en klimaatplan, hoogwaardige materiaalkeuze en faciliteiten en een speciaal door Dokvast ontwikkeld technisch beheersysteem (Docc Control). Het distributiecentrum beschikt over een Breeam ‘Very Good’-label en een A++-energielabel en is volledig voorzien van zonnepanelen. Het ultramoderne gebouw is volledig verhuurd aan Stichd, een 100% dochteronderneming van sportkledingfabrikant Puma, voor een resterende periode van circa 11 jaar.

Alexander van Gastel, associate director Patrizia Netherlands: ‘De aanhoudende en snelle groei in e-commerce, evenals de verstedelijking en de on-shoring van productie naar Europa, blijven de vraag naar eersteklas logistiek vastgoed stimuleren. De strategische ligging van het pand, tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het Rijn–Ruhrgebied in Duitsland, ondersteunt onze overtuiging in het potentieel van het DC op lange termijn. Het profiel is goed afgestemd op de doelstellingen van Patrizia Logistik-Invest Europe III en we hebben er het volste vertrouwen in dat deze belegging het begin is van een druk beleggingsjaar.’

Patrizia heeft het gebouw verworven voor circa € 73 mln. Hiermee stijgt het totale beheerd vermogen in logistiek vastgoed van Patrizia naar meer dan € 4,6 mrd. Patrizia Logistik-Invest Europe III, dat in oktober 2020 is opgezet, betreft een core (plus) fonds, met een uiteindelijke vermogensdoelstelling van ongeveer € 350 mln in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij heeft de transactie begeleid namens Dokvast. Patrizia is commercieel geadviseerd door TLF Real Estate, juridisch door Loyens & Loeff en op technisch vlak door CBRE.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws