Tilburg: Parkeergarage Emmapassage in Tilburg geopend

2 december 2019 – Op vrijdagmiddag 29 november is de nieuwbouw van de parkeergarage aan de Emmapassage in Tilburg feestelijk geopend.

Begin 2019 werd gestart met de sloopwerkzaamheden en in mei werd de eerste paal geslagen van de nieuwe winkelruimtes inclusief de uitbreiding van de parkeergarage. De parkeergarage telt na de verbouwing 327 parkeerplaatsen. De Emmapassage wordt straks verbonden met het nieuw te bouwen zuidelijke gedeelte van de Frederikstraat, ontworpen door Valode & Pistre Architecten uit Parijs.

In 2016 zijn Wereldhave, de gemeente Tilburg en de Bouwcombinatie Winkelrondje een samenwerking aangegaan om het kernwinkelgebied in Tilburg te verbeteren. De Emmapassage wordt compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een modern winkelgebied, zonder overkapping en dag en nacht openbaar toegankelijk. Via de Frederikstraat zal de nieuwe Emmapassage aansluiten op de Heuvelstraat en hiermee het winkelcircuit in de Tilburgse binnenstad versterken. De positionering van het gebied is modern en hoogwaardig, met kwalitatieve winkels en horeca ineen stijlvol winkelgebied met dubbelhoge winkelpuien. Parallel aan de vernieuwing is Wereldhave actief met de verhuur van het project.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws