Tilburg: Nuveen koopt DC

24 juni 2021 – Nuveen Real Estate heeft een nieuw gebouwd logistiek centrum van 36.000 m² gekocht in Tilburg.

Nuveen kocht het pand in Tilburg van ontwikkelaar GVT Group of Logistics met een 10-jarig sale-and-lease-backcontract. Het wordt gehuurd door ID Logistics.

Het is de tweede aankoop in Nederland voor Nuveens zesde Europese logistiek vastgoedplatform, dat in 2020 werd opgezet. Eerder dit jaar kocht Nuveen Real Estate een industrieel opslagcentrum in Weert. Dit is de derde logistieke aankoop voor de vermogensbeheerder in Nederland dit jaar.

Daan van der Veen, director Investment Management bij Nuveen Real Estate: ‘Onze Europese logistieke strategie richt zich op het creëren van een gediversifieerde portefeuille in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, die bestaat uit hoogwaardige, moderne panden die geschikt zijn voor alle logistieke toepassingen. De kwaliteit van dit gebouw in combinatie met de uitstekende ligging van Tilburg ten opzichte van de haven van Rotterdam, België en het Duitse Rein–Ruhrgebied, maken dit tot een ideale aanvulling op onze groeiende portefeuille in Nederland.’

In maart kondigde Nuveen aan dat zijn nieuwste Europese logistieke strategie meer dan € 300 miljoen had opgehaald bij verschillende Duitse institutionele beleggers. De panden in Tilburg en Weert werden namens deze strategie gekocht van GVT Group of Logistics. Hierdoor komen de Europese logistieke vastgoedbeleggingen van Nuveen nu uit op € 3,1 mrd.

Na een reeks vastgoedacquisities in ons land, opende Nuveen vorig jaar zijn eerste Nederlandse kantoor op de Amsterdamse Zuidas. Het heeft in Nederland nu bijna € 600 mln aan logistiek vastgoed in beheer.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws