Tilburg: Nieuwe gebruikers gezocht voor Spoorzone

Na afhaken van Fontys gaan gemeente en VolkerWessels op zoek naar nieuwe vestigers.

Fontys ziet voorlopig af van de verhuizing van twee opleidingen naar de Stadscampus in de Spoorzone Tilburg. De hogeschool wilde de Academy for Creative Industries en de School voor Journalistiek in de Spoorzone vestigen. Daarvoor moest nieuwbouw gerealiseerd worden. De onderwijsinstelling vindt die investering op dit moment niet verantwoord.


De gemeente gaat samen met vastgoedontwikkelaar VolkerWessels en de bibliotheek kijken of er andere geïnteresseerden zijn om zich te vestigen in de Stadscampus in de Spoorzone. Het is de bedoeling om de grote Locomotiefhal in de Spoorzone vanaf 2017 om te vormen tot Stadscampus. Onder meer de bibliotheek gaat zich daar vestigen. Het thema van de Stadscampus is: Een leven lang leren.

Wethouder Rodney Weterings vindt de houding van Fontys teleurstellend: ‘Al ruim drie jaar praten we intensief met Fontys over vestiging van de beide scholen in de Stadscampus. Met Fontys hadden we naar ons idee een partij die past bij het kennis-plus profiel van dit gebied en die daar zelf ook een aanzienlijk voordeel van zou kunnen hebben voor de kwaliteit van hun onderwijs, met name door de locatie aan het stationsplein en de mogelijkheden van intensieve samenwerking met de Bibliotheek van de Toekomst. De gemeente heeft zich gedurende het proces en tot het einde toe uitermate flexibel opgesteld. Ook de nieuwe wensen en vragen van Fontys van de afgelopen weken hebben we ruimhartig ingevuld. Desondanks heeft Fontys besloten voorlopig niet zelfstandig vastgoed te ontwikkelen in de Stadscampus.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws