Tilburg: Nieuw distributiecentrum de Bijenkorf geopend

30 Augustus 2019 – Het nieuwe distributiecentrum van de Bijenkorf in Tilburg is officieel geopend. Het meet 82.000 m² en heeft een Breeam Outstanding certificaat.

Het door Dedato Architecten ontworpen gebouw is door HVBM Vastgoed op maat ontwikkeld en gerealiseerd voor Ingram Micro en de Bijenkorf. Tijdens de feestelijke opening ontvingen ontwikkelaar en verhuurder HVBM Vastgoed en de huurders Ingram Micro en de Bijenkorf uit handen van Breeam-adviseur Quadrant4 tevens het Breeam Outstanding certificaat, de hoogste duurzaamheidsstandaard in logistiek vastgoed.

Het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen die ruim 3 Megawatt aan elektriciteit opwekken, voldoende om zowel de huurders van het gebouw alsmede ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van warmtepompen en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Ingram Micro verzorgt in dit moderne duurzame distributiecentrum de logistieke operatie voor de Bijenkorf. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws