Tilburg: getransformeerde IJzergieterij opgeleverd

16 December 2016 – De voormalige ijzergieterij in Tilburg is getransformeerd in 18 havenlofts en twee commerciële studio’s. Woensdag 14 december vond de officiële oplevering van De IJzergieterij plaats. Het is een project van Krens Ten Brinke Projectontwikkeling, onderdeel van Ten Brinke Group.

De voormalige ijzergieterij uit 1899 heeft een rijke industriële en culturele historie. Na de periode als ijzergieterij heeft het gebouw dienst gedaan als kerk en daarna als supermarkt. Het gebouw ligt in het Piushavengebied, aan het Lourdesplein en de Piushaven/Havendijk. Het is zoveel mogelijk teruggebracht naar zijn oorsprong als ijzergieterij. Daarbij zijn een aantal bijzondere elementen van de kerk zichtbaar gebleven, zodat er volgens Ten Brinke zeer unieke woningen zijn ontstaan. De Piushaven ligt op een steenworp afstand van het centrum van Tilburg en groeit gestaag uit tot een gewilde centrumlocatie om te wonen, werken en recreëren.

Krens Ten Brinke Projectontwikkeling nam het pand in maart 2013 over van Jumbo Supermarkten en is daarna gestart met de ontwikkeling van het plan. Het ontwerp werd gemaakt door architectenbureau Frans van Roy in samenwerking met Studio Elles van Sluisveld. De verkoop van het project ging van start in de zomer van 2015 en verliep zeer succesvol. De bouwwerkzaamheden begonnen in november 2015 en werden gerealiseerd door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws