Tilburg: Hoogste BREEAM-NL score ooit voor distributiecentrum

Pand van Dok Vast bekroond door Dutch Green Building Council.

13 Mei 2014 – Distributiecentrum Dok Vast op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg heeft de hoogste BREEAM-NL Score ooit voor een opgeleverd gebouw in de wacht gesleept. Na gebouwcontroles werd een vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat met een score van 91,17 procent toegekend door de Dutch Green Building Council.

Het bekroonde pand van Dok Vast 

Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast, vertelt enthousiast over de toekenning van het certificaat: “We hebben hier samen met alle bouwpartners, met Heembouw en Habeon Architecten voorop, een geweldige prestatie geleverd. Het meest duurzame DC van Nederland, met een BREEAM-NL Outstanding kwalificatie voor zowel ontwerp als realisatie.”

Het distributiecentrum werd in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd en inmiddels is het grootste gedeelte door DB Schenker/Nokia Siemens Networks in gebruik genomen. Er zijn een veelvoud aan verduurzamingsingrepen gedaan door de betrokken partijen: automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas zijn slechts twee voorbeelden van de maatregelen die zijn toegepast.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws