Tilburg: Global Dental Science naar BT Kanaalzone

10 November 2015 – Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Global Dental Science Europe BV vestigt zich definitief in Tilburg. Door haar enorme expansie, vanwege het succes van de innovatieve digitale kunstgebitten op de Europese markt was herhuisvesting noodzakelijk. De producent van de ‘AvaDent kunstgebitten’ zal eind dit jaar de verschillende vestigingen samenvoegen in één nieuw groter pand aan de Ringbaan-Noord.

Er is gekozen voor Tilburg vanwege het goede vestigingsklimaat, een gunstige logistieke ligging ten opzichte van Europa en een goed functionerend UWV. ‘Op deze manier zijn wij in staat om snel nieuw personeel te werven’, aldus Sjon Grobbée, algemeen directeur. ‘Daarnaast is het goed om te zien dat de gemeente Tilburg belang hecht aan jonge, snelgroeiende technologische ondernemingen. Tilburg is een uitstekende locatie om de verdere expansie binnen Europa voort te zetten.’ Het bedrijf verwacht komend jaar te groeien naar 60 werknemers.

Wethouder Erik de Ridder (economie) is in zijn nopjes met de locatiekeuze van Global Dental Science Europe: ‘Het bedrijventerrein Kanaalzone, een van de oudste bedrijventerreinen van Tilburg, is in ontwikkeling. Samen met ondernemers werken we aan een toekomstperspectief. Dit perspectief geeft duidelijkheid over wat er wel en niet mogelijk is op dit terrein. En het nodigt ondernemers uit om bij te dragen aan het geschetste perspectief. Het bedrijf Global Dental Science Europe past goed in dit toekomstbeeld: een internationale innovator die de positie van Tilburg als centrum van de maakindustrie verder versterkt.’

De kern van AvaDent is een geautomatiseerd productieproces. Traditioneel moet een patiënt 5 keer bij de behandelaar langs voor het aanmeten van een kunstgebit. Met AvaDent kan dit in 2 bezoeken. Het AvaDent-gebit wordt computergestuurd gefreesd uit een AvaDent-kunststofschijf. Hierdoor is de prothese bio-hygiënischer waardoor het gebit minder gaat ruiken en makkelijker schoon te houden is. Daarnaast vindt er geen krimp meer plaats van de materialen, een perfecte pasvorm is daarmee gegarandeerd. De gegevens van het AvaDent-gebit worden digitaal opgeslagen, dus als het gebit kwijtraakt of als de patiënt na een aantal jaren implantaten krijgt, dan is dezelfde pasvorm en esthetiek gewaarborgd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws