Tilburg: Global Dental Science kiest voor centrale ligging

Amerikaanse innovatie gebitsprothese goed voor circa 100 nieuwe arbeidsplaatsen

Het Amerikaanse Global Dental Science heeft Tilburg gekozen als springplank voor verdere Europese expansie. Global Dental Science vestigt behalve de productie ook haar R&D, sales en distributie aan de Prof. Cobbenhagenlaan 99  in Tilburg. In 2016-2018 zullen hier naar verwachting minimaal 100 arbeidsplaatsen zijn (2013: 10 medewerkers). Global Dental Science maakt volledig gedigitaliseerde productieapparatuur voor gebitsprotheses. 

Het Amerikaanse hoofdkantoor van Global Dental Science

Het in Scottsdale (Arizona) gevestigde Global Dental Science opereert in Europa onder de naam Global Dental Science Europe (GDS Europe). Bij de zoektocht naar een geschikt Europees hoofdkwartier viel de keuze op Tilburg vanwege de centrale ligging binnen de Benelux, de goede logistieke verbindingen met de rest van Europa en de aanwezige technologische kennis in de regio, aldus algemeen directeur Jan Slor.

Hoogwaardige maakindustrie
Wethouder Erik de Ridder (economie) van Tilburg juicht de komst van Global Dental Science toe. ”Na Tesla, eerder dit jaar, halen we opnieuw een internationale innovator naar onze stad. Beide aanwinsten bevestigen de functie van Tilburg als centrum van hoogwaardige maakindustrie. Dit profiel willen we de komende jaren nadrukkelijk verder ontwikkelen, voor binnenlandse en zeker ook buitenlandse bedrijven.”

Veelzijdige werkgelegenheid Tilburg
GDS Europe richt zich allereerst op het verkrijgen van een sterke positie in de Benelux. Vervolgens wil de Amerikaans onderneming stapsgewijs uitbreiden naar andere delen in Europa. Voor de regio Tilburg betekent dat een vooruitzicht op extra werkgelegenheid, onder andere op het terrein van computer aided engineering. Algemeen directeur Jan Slor: ‘’Wij zijn zonder meer een interessante werkgever voor hoger geschoold personeel, maar vinden gemotiveerde handarbeiders met een zekere interesse voor computertechnologie net zo waardevol.’’

Signalering en bemiddeling
Wethouder De Ridder wijst op de bepalende rollen van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de gemeente Tilburg. ”Zonder het alerte optreden van de NFIA in de VS en de faciliterende rol van de BOM hier in Brabant zou Tilburg wellicht niet op de radar zijn gekomen. Alle betrokkenen hebben vervolgens gezorgd dat de deal is rondgekomen.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws