Tilburg: gemeente stemt in met herbestemming LocHal

5 Februari 2016 – De gemeenteraad van Tilburg heeft deze week ingestemd met de investering in de renovatie van de LocHal, de oude locomotiefhal in het Spoorzonegebied. Ook is er gekozen voor de aanleg van een stadsbalkon en een onderzoek naar de mogelijkheden voor een dakterras. Dit betekent dat, na een traject van voorbereiden en ontwerpen, een start kan worden gemaakt met de selectie van de aannemer en de bouw. 

De hal, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden, moet uitgroeien tot een nieuwe centraal punt in de stad.  Naast Seats2Meet, BKKC en Kunstbalie krijgt ook de bibliotheek een belangrijke plaats in de LocHal. Hierdoor wordt dit industrieel erfgoed een inspirerende plek voor alle Tilburgers. De bibliotheek verhuist van het Koningsplein naar de Spoorzone. Naast een waardevolle collectie, biedt de bibliotheek ook een werkplaats en een podium om kennis en verhalen te delen en te creëren. Tilburgers kunnen er terecht om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Zoals bijvoorbeeld in de verschillende stijlkamers en labs waar ruimte is om te leren en te experimenteren.

De LocHal staat niet op zichzelf. Naast het gebouw verrijzen straks ook het Tilburg Trade Center en een nieuw woongebouw. In 2018 kunnen Tilburgers in de nieuwe LocHal terecht.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws